Volledig scherm
© ANP

Politie in actie tegen voorbereidingen wietteelt

De Brabantse politie heeft vandaag meteen gebruik gemaakt van nieuwe regels tegen voorbereidingen voor hennepteelt. In Drunen en Goirle werden growshops ontruimd en in Rijen viel de politie een loods binnen waar spullen lagen opgeslagen die kunnen worden gebruikt voor hennepteelt.

Voorbereidingshandelingen voor hennepteelt zijn sinds 1 maart strafbaar. Overtreders riskeren een celstraf van drie jaar.

De growshop in Drunen werd op initiatief van de gemeente gecontroleerd. De politie vond er groeimiddelen, folie en lampen. De 25-jarige uitbater uit Tilburg werd aangehouden.

In de loods in Rijen vond de politie potten, filters en afvoerpijpen, vertelde een politiewoordvoerder. De spullen werden in beslag genomen. De politie werd door de gemeente getipt over de opslag. Er was niemand aanwezig en er is niemand aangehouden. In de verborgen growshop in Goirle vond de politie apparatuur zoals groeilampen en voedingsstoffen.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.