Politie: Jacht op Arnhemse agent na geweld in park is onacceptabel en strafbaar

VideoDat een politieagent wordt opgejaagd nadat hij dinsdag op Koningsdag een klap gaf aan een amokmaker in het Sonsbeekpark in Arnhem is ‘onacceptabel en tevens strafbaar’. Dat stelde sectorhoofd Naomi Hoekstra van de politie Gelderland-Midden gisteravond in een reactie op het incident, dat is gefilmd en veelvuldig wordt gedeeld op sociale media.

6 reacties

 • Ren� Uffing

  2 jaar geleden
  Als je na herhaalde oproepen nog altijd de ordehandhavers wenst te provoceren dan moet je niet achteraf moeilijk lopen doen als je hardhandig wordt aangepakt. Wat een triest en hersenloos volk.....
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Helemaal mee eens zoals deze agent is opgetreden,in elkaar meppen die raddraaiers,er moet gewoon geluisterd worden,zo eenvoudig is dat . Johan weerheim
 • Bart van Etten

  2 jaar geleden
  Beste "M Waar", ik kan u verzekeren dat de politie met krakers niet softer wordt omgegaan... Toen ik vroeger zelf kraker was (kan al wel 17 jaar geleden zijn) sommeerde de politie altijd 3x kort achter elkaar om ergens weg te gaan (wat ik dan braaf deed) en vervolgens werd er hard gemept en werden de honden "gevierd" om deze "weigeraars" te bijten. Dus daar heeft u het volgens mij een beetje mis. Het lijkt mij dan ook erg verstandig om na 1 of 2 waarschuwingen gewoon weg te gaan.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Als je je aan de regels houdt krijg je geen last met de politie : dus eigen schuld dikke bult !
 • M Waarhold

  2 jaar geleden
  Het moet geen razzia worden maar er zijn agenten bij die er wel degelijk een kick van krijgen om te slaan en de bokshouding aannemen en dat is nou net iets wat niet hoort bij een agent. Tevens moet je geen kinderen en ouderen willen slaan, ondanks waarschuwingen, dat is met geen enkel iets te rechtvaardigen. Met krakers wordt nog softer om gegaan. Ik vind het aan de ene kant terecht dat we ook kritisch zijn op agenten, waarom niet? We zijn ook kritisch op burgers dus wees consequent.
 1. Terrasfoto over 'afgedropen boa's' gaat wereld over: 'Bizar hoe snel fake nieuws zich verspreidt’

  Terrasfoto over 'afgedropen boa's' gaat wereld over: 'Bizar hoe snel fake nieuws zich verspreidt’

  Nieuwsfotograaf Arie Kievit beraadt zich op juridische stappen nu er een foto van hem wordt misbruikt voor het verspreiden van fake news op Facebook. De foto toont twee boa’s in gesprek met een ober in Haarlem. Volgens het bijbehorende bericht verkocht de uitbater van het café zijn terrasstoelen voor 5 euro per stuk en kon hij op die manier openblijven tijdens de lockdown. Totale onzin, zegt eigenaar Guus van Kol. De politie bevestigt niets van het verhaal te weten.