Volledig scherm
© ANP

Politie lost schoten op spookrijder op A27

UpdateDe bestuurder van de auto die er vannacht tijdens een routinecontrole bij een benzinestation aan de A27 bij Nieuwegein met volle vaart vandoor ging, keerde meerdere malen en reed tegen het verkeer in. De politieman die de papieren van de auto met Frans kenteken wilde controleren, heeft op de wagen geschoten.

Op het moment dat de agent half in de auto zat, gaf de bestuurder vol gas. De politieman trok zijn wapen en schoot om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Dat zei een woordvoerder van de politie in Utrecht.

De auto met Frans kenteken reed gedurende een uur met forse snelheid tussen Utrecht en Gorinchem heen en weer, achtervolgd door politiemensen van verschillende korpsen. Niet alleen over de A27, maar ook over de A2 en de A12. De bestuurder keerde niet alleen op de snelweg, maar nam ook allerlei af- en opritten. Uiteindelijk kon de politie de auto bij Houten top stoppen dwingen. De twee inzittenden zijn opgepakt.

Onderweg gooiden de inzittenden een aantal pakketjes uit de auto. De politie heeft die gevonden, maar de woordvoerder kon nog niet zeggen wat erin zit.

Op de momenten dat de bestuurder ging spookrijden, volgde de politie de auto aan de 'goede' kant van de weg. De inzet van een helikopter hielp bij de achtervolging. Die zette de auto in het licht, waarna de bestuurder omstreeks half vijf bij Houten tot stoppen kon worden gedwongen.