Volledig scherm
© anp

Politie mag toch actievoeren in Eindhoven

De hinderactie van de politie rond de PSV-wedstrijd tegen BATE Borisov gaat vanavond door. Dat zijn de politiebonden en de gemeente Eindhoven overeengekomen. Het aangekondigde kort geding komt daarmee te vervallen.

De actie zal vanaf 19.00 uur plaatsvinden op drie locaties rond het Philips Stadion: op de Fellenoord, bij de kruising met de Boschdijk, en vlakbij het stadion op de Vonderweg, net voorbij de Willemstraat en op de Mathildelaan, ter hoogte van het politiebureau. Iedereen die deze zones binnengaat, wordt door de politie aangesproken op het feit dat ze een gebied betreden waarin zich geen politie bevindt.

Doordat twee van de drie locaties over een doorgaande weg lopen, zal er verkeershinder ontstaan. De agenten zullen op die locaties sluizen neerzetten en iedere auto stilzetten, voordat die de 'gevarenzone' in mag rijden. Dit zal verkeershinder veroorzaken. De derde 'gevarenzone' is alleen voor voetgangers bereikbaar.

Geen verkeersinfarct

Volgens een gezamenlijke verklaring heeft burgemeester Jorritsma het onderdeel in de vergunning over verkeershinder een beetje heeft aangepast nu de bonden hem garanderen dat er geen verkeersinfarct ontstaat. De onenigheid en het tot vanmiddag nog dreigende kort geding worden door zowel de politiebonden als de burgemeester geweten aan 'een interpretatieverschil'.

Burgemeester Jorritsma verbood maandag nog de politie-actie waarbij voor aanvang van de wedstrijd toestromend publiek door agenten wordt aangesproken met opstoppingen tot gevolg.  PSV en burgemeester Jorritsma adviseren toeschouwers om tijdig naar Eindhoven te komen. Mensen die vanavond door Eindhoven rijden, moeten ook rekening houden met enig oponthoud in het centrum.

PSV-watcher Rik Elfrink blikt vooruit op de wedstrijd: