Volledig scherm
© ANP XTRA

Politie ontdekt ruim half miljoen euro cash in verborgen ruimte bestelbus

De politie heeft in het bestelbusje van een 30-jarige uit Heerlen ruim een half miljoen euro cash gevonden. De man had geen goede verklaring voor het geld en werd aangehouden op verdenking van witwassen. 

Dat meldt De Limburger. De man liep woensdag al tegen de lamp in Roermond. Hij moest aan de kant voor een controle. In de laadruimte vonden agenten een geheim vak, waar een grote hoeveelheid bankbiljetten was verborgen. De politie kwam uiteindelijk op een bedrag van 520.700 euro. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van het geld. 

De Heerlenaar werd na verhoor vrijgelaten maar blijft verdachte.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.