Volledig scherm
De politie plaatst een onderzoeksunit bij de loods aan de IJsselweg, waar een drugslab is gevonden. © News United

Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg

De politie in het Gelderse Terborg heeft vanochtend een 'uitzonderlijk groot' drugslab ontdekt. Het ontmantelen van het synthetisch drugslaboratorium gaat nog enkele dagen duren. Zeven mannen en een vrouw zijn aangehouden. 

De verdachten, die tussen de 28 en 56 jaar oud zijn, komen uit Giesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep. Ook heeft een verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats. De woordvoerder van de politie noemt het drugslab 'uitzonderlijk groot', maar wil niet zeggen hoe groot het precies is. 

Recyclingbedrijf

Alle verdachten zijn opgepakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De acht zitten vast voor verhoor en verder onderzoek. Vijf van van hen waren aanwezig in de loods waar het drugslab werd gevonden. In Giesbeek werden de drie anderen opgepakt. Daar vond de politie ook nog een wietkwekerij met ongeveer vierhonderd planten. Er werd al langer onderzoek gedaan naar de verdachten.

Ooggetuigen stellen dat er vanmorgen zes arrestanten werden afgevoerd. Ze waren gekleed in witte pakken en waren geblinddoekt. Het pand werd drie maanden geleden in gebruik genomen onder het mom van een recyclingbedrijf. Recentelijk werd er pas echt 'iets' ondernomen. Het gaat om een enorme hal, waar slechts een deel van in gebruik is genomen. De buurt had niets in de gaten.