Politie over explosief bij teststraat Bovenkarspel: ‘Zelf gefabriceerd voorwerp’

Video en updateDe coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel waar woensdagochtend een zelf gefabriceerd voorwerp ontplofte, gaat donderdagochtend weer open. ,,Er zijn wat ramen kapot, die worden hersteld, maar de schade is niet heel groot”, vertelt een woordvoerder van GGD Hollands Noorden. 

19 reacties

 • marc popijus

  1 maand geleden
  En ik zit net een bericht uit een plaatselijke krant te lezen dat een bewoner verklaard dat het daar heel het jaar door al knalt met zwaar vuurwerk en zich verbaast dat hier zo veel ophef over word gemaakt en dat ze het helemaal bizar vind dt hier een bomaanslag van word gemaakt door de burgemeester. (don't shoot the messenger....)
 • A Konijnenberg

  1 maand geleden
  Ik las dat het om een pijpbom gaat, ik denk dat het een actie is van een sekswerker 😉
 • G Prommersberger

  1 maand geleden
  Hopelijk worden de daders gepakt en flink gestraft. Hoe haal je het in je hoofd, terwijl dergelijke teststraten er zijn voor ons aller veiligheid. Hetzelfde geldt voor de maatregelen die de regering ons oplegt. houd daarom op met huili-huili doen, zeker waar het mensen betreft die mobiel zijn. De enigen waar we m.i. medelijden mee kunnen hebben, zijn degenen die niet mobiel zijn. En voor alle duidelijkheid: daar hoor ik niet bij!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Ik ben het met Norbert Schooten helemaal eens harder straffen, maar ook echt straffen, en geen 20 uur taakstraf maar, net zoals vroeger in militaire dienst in de ochtend om 4 uur met een tandenborstel het terrein aanvegen, en dat 3x per dag voor een periode van minimaal 1 maand, het liefst in wintertijd. Ik woon in een Oost-Europees land heb het daar erg goed maar daar weten ze wel raad met zulke gekken die een aanslag plegen op een Teststraat. ongeveer een jaartje of 3-4 zitten. Afz. Bernardo
 • Mackaij

  1 maand geleden
  Ik ben het volkomen oneens met de Corona maatregelen en verwacht dat de negatieve gevolgen in de nabije toekomst niet te overzien zijn. Dit zowel in gek als in leed. Dit neemt niet weg dat dit soort acties niet past binnen ons land en zeer hard bestraft dient te worden.
 1. Samenvatting: RKC Waalwijk - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Winst voor Ajax ondanks zwak optreden

  11 april
 2. Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co
  Play

  Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co