Politie over explosief bij teststraat Bovenkarspel: ‘Zelf gefabriceerd voorwerp’

Video en updateDe coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel waar woensdagochtend een zelf gefabriceerd voorwerp ontplofte, gaat donderdagochtend weer open. ,,Er zijn wat ramen kapot, die worden hersteld, maar de schade is niet heel groot”, vertelt een woordvoerder van GGD Hollands Noorden. 

19 reacties

 • marc popijus

  2 maanden geleden
  En ik zit net een bericht uit een plaatselijke krant te lezen dat een bewoner verklaard dat het daar heel het jaar door al knalt met zwaar vuurwerk en zich verbaast dat hier zo veel ophef over word gemaakt en dat ze het helemaal bizar vind dt hier een bomaanslag van word gemaakt door de burgemeester. (don't shoot the messenger....)
 • A Konijnenberg

  2 maanden geleden
  Ik las dat het om een pijpbom gaat, ik denk dat het een actie is van een sekswerker 😉
 • G Prommersberger

  2 maanden geleden
  Hopelijk worden de daders gepakt en flink gestraft. Hoe haal je het in je hoofd, terwijl dergelijke teststraten er zijn voor ons aller veiligheid. Hetzelfde geldt voor de maatregelen die de regering ons oplegt. houd daarom op met huili-huili doen, zeker waar het mensen betreft die mobiel zijn. De enigen waar we m.i. medelijden mee kunnen hebben, zijn degenen die niet mobiel zijn. En voor alle duidelijkheid: daar hoor ik niet bij!
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik ben het met Norbert Schooten helemaal eens harder straffen, maar ook echt straffen, en geen 20 uur taakstraf maar, net zoals vroeger in militaire dienst in de ochtend om 4 uur met een tandenborstel het terrein aanvegen, en dat 3x per dag voor een periode van minimaal 1 maand, het liefst in wintertijd. Ik woon in een Oost-Europees land heb het daar erg goed maar daar weten ze wel raad met zulke gekken die een aanslag plegen op een Teststraat. ongeveer een jaartje of 3-4 zitten. Afz. Bernardo
 • Mackaij

  2 maanden geleden
  Ik ben het volkomen oneens met de Corona maatregelen en verwacht dat de negatieve gevolgen in de nabije toekomst niet te overzien zijn. Dit zowel in gek als in leed. Dit neemt niet weg dat dit soort acties niet past binnen ons land en zeer hard bestraft dient te worden.
 1. Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’
  Update
  98

  Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

  Tweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.
 1. 'Dit is geen toeslagenaffaire, maar een toeslagenschandaal'
  Play

  'Dit is geen toeslagen­af­fai­re, maar een toeslagen­schan­daal'

 2. Kamer hield informatie achter in toeslagenaffaire, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’
  Play

  Kamer hield informatie achter in toeslagen­af­fai­re, maar volgens Rutte is er ‘niets vreemds gebeurd’