Uwais Goelab
Volledig scherm
Uwais Goelab © Frans Paalman

Politie pakt vier jongens voor mishandeling Zwolse voetbaltrainer

De politie heeft vier jongens aangehouden in verband met de mishandeling van de  Zwolse voetbaltrainer Uwais Goelab ten overstaan van zijn pupillen op het terrein van sv Zwolle. Al eerder was een vijfde persoon aangehouden voor de mishandeling op 14 februari.

De politie onderzoekt nu ook de mogelijke relatie met een mishandeling op 6 december 2017, voor de deur bij een sportcomplex aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle. 

Uwais Goelab werd bij een training door meerdere personen zwaar mishandeld. Een man die probeerde te helpen en werd ook belaagd. Dit gebeurde ten overstaan van veel jonge kinderen,  die daar net met de voetbaltraining bezig waren.  De kon donderdag 22 februari een eerste 19-jarige verdachte man uit Dordrecht aanhouden. Op 27 februari werd een tweede verdachte aangehouden. Hij is minderjarig en afkomstig uit Zwolle. Deze beiden verdachten zijn inmiddels ingesloten.

Gevangenis

Op maandag 5 maart zijn nog eens drie andere minderjarigen uit Zwolle aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident. Vandaag beslist de rechtercommissaris over in bewaring stelling van één van deze drie. De twee andere zijn inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte in de zaak. Nieuwe aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.