Volledig scherm
© anp

Politie schiet bij arrestatie carjacker in Zaandam

De politie heeft vanmorgen vroeg in Zaandam een 30-jarige man aangehouden, die kort daarvoor met een doorgeladen wapen een drankbezorger van zijn auto had beroofd. 

Toen de politie de man wilde arresteren, reed hij met de gestolen auto tot tweemaal toe op de agenten in. De politie heeft daarop op de auto geschoten en de man vervolgens in de boeien geslagen. De verdachte bleef ongedeerd.

De roof van de auto vond plaats rond 4.30 uur. De drankbezorger werd op de Poelenburg in Zaandam aangesproken en kreeg direct een vuurwapen op zijn hoofd gericht. De verdachte nam de auto over en ging ervandoor. Op de Rode Zee kreeg de gealarmeerde politie de auto in het vizier. De verdachte zat achter het stuur en wilde vluchten, aldus een woordvoerder. Na zijn arrestatie werd het vuurwapen in de auto gevonden.

De verdachte komt uit Zaanstad. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.