Volledig scherm
FOTO ANP

Politie schiet hond dood bij burenruzie

De politie heeft vannacht een hond doodgeschoten toen deze een politieman en diens hond had aangevallen. Dat gebeurde bij een uit de hand gelopen burenruzie aan de Ligusterweg in Nunspeet.

De politie kreeg rond half twaalf gisteravond een melding van een burenruzie. Twee groepen stonden tegenover elkaar. De politie probeerde de ruziezoekers uit elkaar te houden, maar slaagde daar niet in. Tijdens het opstootje bedreigde een 45-jarige man een hondenbegeleider van de politie en stuurde zijn eigen hond er op af. Toen de hond van de man de politieman had gebeten, schoot een agente het dier dood.

De hondenbegeleider moest zich in het ziekenhuis laten verzorgen. De 45-jarige man is aangehouden. Ook twee andere mannen die betrokken waren bij de burenruzie zijn opgepakt.

 1. Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’
  PREMIUM
  Video

  Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’

  Ze was pas twaalf. En wat weet je nou eigenlijk van je ouders als je twaalf bent? Niet veel, besefte Tessa Moors. Zou ze haar vader na zijn dood daarom snel vergeten? Wist ze wel genoeg over de man die plots uit haar leven werd weggerukt? In een poging hem beter te leren kennen, maakte ze een film over hem met de herinneringen van anderen. Haar manier van rouwverwerking. ,,En het bleek betere therapie dan al die gesprekken met de psychiater bij elkaar.’’
 2. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

  Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

  Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.