Politie schiet man dood in Noord-Hollandse De Kwakel

VideoDe politie heeft donderdagochtend in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel een man doodgeschoten. Hij kwam met een mes op de agenten af. Een politieman voelde zich daarom genoodzaakt om op hem te schieten.

De man overleed ter plekke. Agenten kwamen rond 05.00 uur naar De Kwakel na een melding van een vechtpartij in een woning aan de Noorddammerweg. Daar zagen ze de man met een mes op straat.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld omdat er een agent bij betrokken is. In verband met dit onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Eindhoven
Zaterdag schoot de politie in Eindhoven een 41-jarige man uit Oss dood, nadat die agenten bedreigde met een scherp voorwerp. De man raakte zwaargewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij bezweek woensdag aan zijn verwondingen. 

Het slachtoffer, oorspronkelijk afkomstig uit de Antillen, was een bekende van de politie. Een week geleden stond hij nog voor de rechter in verband met winkeldiefstal en de mishandeling van vijf agenten in Oss, in 2014. Hij was net enkele dagen op vrije voeten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement