Politie schiet man dood in Noord-Hollandse De Kwakel

VideoDe politie heeft donderdagochtend in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel een man doodgeschoten. Hij kwam met een mes op de agenten af. Een politieman voelde zich daarom genoodzaakt om op hem te schieten.

De man overleed ter plekke. Agenten kwamen rond 05.00 uur naar De Kwakel na een melding van een vechtpartij in een woning aan de Noorddammerweg. Daar zagen ze de man met een mes op straat.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld omdat er een agent bij betrokken is. In verband met dit onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Eindhoven
Zaterdag schoot de politie in Eindhoven een 41-jarige man uit Oss dood, nadat die agenten bedreigde met een scherp voorwerp. De man raakte zwaargewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij bezweek woensdag aan zijn verwondingen. 

Het slachtoffer, oorspronkelijk afkomstig uit de Antillen, was een bekende van de politie. Een week geleden stond hij nog voor de rechter in verband met winkeldiefstal en de mishandeling van vijf agenten in Oss, in 2014. Hij was net enkele dagen op vrije voeten.

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.