Politie schiet op drie daders woningoverval Zaltbommel, een persoon nog voortvluchtig

Update + videoDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere keren geschoten op drie verdachten van een woningoverval in Zaltbommel. Een van de verdachten heeft daarbij schotwonden opgelopen in zijn been.

Rond 00.45 uur werd een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel door drie personen overvallen. Op dat moment zouden vader, moeder en kind net thuis zijn gekomen. Zij zouden door de overvallers onder schot zijn gehouden. De 43-jarige man van het gezin raakte gewond, zijn kaak zou gebroken zijn. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, wordt niet direct duidelijk uit het bericht van de politie. Toch kon de politie gealarmeerd worden. Aangezien het politiebureau dichtbij is, was de politie snel aanwezig.

Toen een van de overvallers de woning verliet, kwam de politie net aan in de Thorbeckestraat. Bij deze eerste confrontatie werden schoten gelost door de politie. Desondanks wisten de overvallers in een auto te ontkomen.

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
In Zaltbommel is sporenonderzoek gedaan op straat. © Bart Meesters

Tankstation

Volledig scherm
De overvallers dumpten hun auto op de vluchtstrook langs de A2. © Bart Meesters

De overvallers kwamen weer in beeld bij tankstation de Lucht langs de A2, richting Den Bosch. Een stuk voorbij het pompstation dumpten de overvallers hun auto op de vluchtstrook, waarop ze er te voet vandoor zijn gegaan. Een van hen kon al snel worden aangehouden, maar de andere twee daders wisten in eerste instantie te ontkomen. 

De politie van de Landelijke Eenheid, een arrestatieteam en politiehonden werden ingezet om de andere daders te achterhalen. Daarbij werden weilanden in de omgeving omsingeld en doorzocht. Een politiehond vond uiteindelijk een spoor. Een van de daders was een schoen verloren in een sloot. De dader zelf werd daar niet direct aangetroffen.

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Weilanden werden omsingeld. © Bart Meesters

Schotwonden

Toch kwam een van de overvallers opnieuw in beeld. Wederom bij tankstation de Lucht. Een gewonde man zou daar om een lift hebben gevraagd. De politie werd gewaarschuwd en wist bij het pompstation de tweede verdachte aan te houden. Hij had twee schotwonden in zijn been en is met een ambulance, onder politie-escort, naar het ziekenhuis gebracht. 

De aangehouden verdachten zijn 24 en 25 jaar oud. De politie is nog op zoek naar de derde overvaller.. De politie was bezig met een groot onderzoek op de A2, bij het tankstation en bij de woning. Daarvoor was een deel van de A2 enige tijd afgesloten.

Volledig scherm
De politie vindt een schoen in een sloot. © Bart Meesters
Volledig scherm
De politie wist twee overvallers al aan te houden. De derde is nog voortvluchtig. © Bart Meesters