Politie schiet op verdachte na gewapende overval, klopjacht bij Roermond gaande

video/updateDe politie heeft vanavond gericht geschoten op iemand die probeerde te ontkomen na een gewapende overval. Dat gebeurde rond 17.00 uur tussen Swalmen en Roermond. Twee verdachten zijn inmiddels aangehouden, er is er nog een op de vlucht.

Het drietal was volgens de politie betrokken bij een gewapende overval in een woning bij een winkel in Swalmen waarbij ze een vrouw mishandelden. Ze waren er in een auto vandoor gegaan. De auto stopte op een gegeven moment en de verdachten renden weg. 

De politie schoot op een van de verdachten die een maisveld in vluchtten. Het is onduidelijk of deze nog voortvluchtige verdachte gewond is geraakt. Een aangehouden verdachte, werd opgepakt in een winkel in Roermond. Waar de ander is gearresteerd heeft de politie nog niet gezegd.

De politie is in de omgeving van Roermond met een grote zoektocht bezig, onder meer met een helikopter en speurhonden.

Politie Limburg on Twitter

Na goed speurwerk heeft de politie zojuist een tweede verdachte aangehouden. Hij wordt voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek naar de gewapende overval in #Swalmen wordt door de recherche voortgezet. https://t.co/3wb1gw23ny

Politie Limburg on Twitter

Inmiddels is 1 verdachte aangehouden. Zijn aandeel bij de gewapende overval wordt onderzocht. O.a. met helikopter zet de politie de zoektocht voort naar andere verdachten. Door agent is hierbij een aanhoudingsschot gelost. Nog onbekend of de verdachte hierbij gewond is geraakt. https://t.co/I8so1HFGrD

Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een politiehelikopter is ingezet bij de zoektocht naar de verdachten nabij Roermond. © ANP
  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”