Volledig scherm
© Politie.nl

Politie staakt zoektocht vermiste Jesse (28)

De politie in Groningen is gestopt met actief zoeken naar de sinds nieuwjaarsochtend vermiste Jesse van Wieren (28) uit Leens. Vrienden zoeken nog wel verder.

De vermissing van de 28-jarige Jesse is het gesprek van de dag in het kleine dorp Leens. Afgelopen weekeinde trotseerden honderden dorpsgenoten de kou om naar de man te zoeken. Eerder werden meer dan tien reddingshonden, een sonarboot en een politiehelikopter ingezet om Jesse te kunnen vinden. Die inzet blijft voorlopig zonder resultaat. De organisatie die de begeleiding van de vrijwilligers doet, heeft inmiddels ook aangegeven dat de massale zoektochten nu stoppen.

Kroeg
Jesse verliet donderdag om 04.00 uur in beschonken toestand de kroeg in Kloosterburen, opvallend genoeg verliet hij café Willibrord zonder jas. Hij is daarna nergens meer gezien. Ook een poging om zijn telefoon te traceren leverde niets op. Vrijwilligers trokken in de afgelopen dagen langs de huizen in de omgeving om mensen te vragen of ze in tuinhuisjes en schuren mochten kijken. Er werd echter niets gevonden.

Politie
De politie in Groningen heeft dagen meegedaan met de fysieke zoektocht, maar trekt zich nu terug. ,,Wij hebben alles systematisch onderzocht en zijn nu afhankelijk van nieuwe informatie. Bijvoorbeeld van mensen die iets gezien of gehoord hebben over of van Jesse'', aldus woordvoerder Robert-Jan Valkema.

Er is inmiddels een website in de lucht met het laatste nieuws over de vermissing van Jesse.