Volledig scherm
Sanne raakte gewond aan haar neus tijdens de TT-nacht in Assen. © Facebook/Wouter Schuurmans

Politie start onderzoek naar incident tijdens TT-nacht

De politie is op eigen initiatief een onderzoek gestart naar het incident vrijdagavond tijdens de TT in Assen, waarbij een tienermeisje zwaargewond aan haar gezicht raakte door een wijnfles die in het publiek was gegooid. 

De vader van het meisje looft op zijn Facebookpagina, met foto's van de verwondingen, een beloning uit van 2500 euro aan degene die de naam van de flessengooier aan de politie doorgeeft.

Het slachtoffer had zondag nog geen aangifte gedaan. Daarom gaat de politie in de middag zelf naar het meisje toe om de aangifte op te nemen, meldt een woordvoerder. ,,Wij wisten niets van het incident totdat we het op Facebook zagen. Slachtoffers kunnen beter direct contact met ons opnemen.''

De vader van het slachtoffer, een advocaat, schrijft dat zijn dochter een gebroken neus en een grote snijwond opliep. Daarnaast werd ze ook nog beroofd ,,terwijl ze bloedend op de grond lag''. Het bericht werd binnen een dag door bijna 8500 mensen doorgestuurd.

De politie heeft er begrip voor dat de vader een beloning uitlooft. Dit staat het onderzoek niet in weg, aldus de woordvoerder. De politie bekijkt camerabeelden van de bewuste avond. Er waren toen zo'n 80.000 mensen in het centrum van Assen.