Volledig scherm
De politiewagen. © Ingezonden foto

Politie verstopt camera in skibox om automobilisten te betrappen

De politie Midden-Nederland zet sinds kort onopvallende auto’s in met skiboxen en fietsdragers op het dak waarin camera’s verstopt zijn die overtredingen van weggebruikers vastleggen. Dat zegt politiewoordvoerder Raymond Veldhuizen van het Team Bijzondere Verkeerstaken in De Telegraaf.

,,We moesten iets verzinnen, want afleiding is één van de belangrijkste oorzaken van ernstige ongevallen”, aldus Veldhuizen. ,,Vaak is dat een smartphone die net buiten het zicht wordt bediend. Dat wordt nu door de camera genadeloos vastgelegd.”

Inmiddels zijn er al honderden bonnen uitgeschreven. ,,De methodiek is een groot succes en zal naar verwachting door veel andere korpsen worden overgenomen”, zegt Veldhuizen.

De skibox-methode is niet de enige ‘nieuwe’ manier om wetsovertreders te pakken. De politie gebruikt ook al enige tijd campers en touringcars om vanuit een wat hogere positie automobilisten te kunnen betrappen op bijvoorbeeld het gebruik van de mobiele telefoon of het niet dragen van de autogordel.

Volledig scherm
De politie kijkt nu ook via skiboxen mee met het gedrag van automobilisten © ANP XTRA