Volledig scherm
Een afnamelocatie voor dna in het het verwantschapsonderzoek rondom de moord op Nicky Verstappen. © ANP

Politie wil van nog eens 3000 mannen dna in zaak Nicky Verstappen

Bij het verwantschapsonderzoek in verband met de dood van Nicky Verstappen gaat de politie nog 3000 mannen vragen hun dna vrijwillig af te staan. Van de eerste 21.500 mannen die gevraagd werden, liet 68 procent zijn wangslijm afnemen.

Uit de analyse van de opkomst in het grootschalige verwantschapsonderzoek is gebleken dat nog niet alle familielijnen van families die in 1998 in het doelgebied woonden, afgedekt zijn door de mannen die tot nu toe hun dna hebben afgestaan. Daarom moet er een groep van nog eens 3000 mannen opgeroepen worden om dna af te staan. Een groep rechercheurs van het onderzoeksteam gaat de mannen telefonisch benaderen. De politie laat weten dat het proces van afnemen van dna en de verwerking daarvan gaat nog maanden duren. 

Vandaag werd bekend dat tot 1 juni van 14.765 mannen dna is afgenomen. Dat is 68 procent van het aantal mannen wat een oproep heeft gekregen. Het dna-verwantschapsonderzoek in de zaak Verstappen is eind februari begonnen. Van circa 1500 mannen kon geen dna worden afgenomen. Een aantal is overleden, heeft geen vaste woon- of verblijfplaats of is naar het buitenland verhuisd.

De elfjarige Nicky werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg, waar hij meedeed aan een zomerkamp. Een dader is nooit gevonden. De moeder van Nicky hoopt dat de dader zich naar aanleiding van het grootschalige verwantschapsonderzoek vrijwillig meldt.

Volledig scherm
2017-05-23 15:23:18 BRUNSSUM - Monument op Brunssummerheide vlakbij de vindplaats van Nicky Verstappen. © ANP