Forensisch rechercheurs onderzoeken de plantenbak bij het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Een vrouw trof hier een plastic zak aan met daarin een babylijkje.
Volledig scherm
Forensisch rechercheurs onderzoeken de plantenbak bij het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Een vrouw trof hier een plastic zak aan met daarin een babylijkje. © anp

Politie wil zo snel mogelijk antwoorden over babylijkje Rotterdam

De politie staat voor een raadsel. Wie was het kindje dat gisteren in een plantenbak op de Rotterdamse Wilhelminapier werd gevonden? Hoe lang lag het er al? En hoe is het gestorven? De politie houdt vandaag een passanten- en buurtonderzoek vanwege de vondst van een babylijkje.

 1. 'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over
  iconische foto

  'Wonderhuis­je' van Nederland­se dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over

  De zeldzame vulkaanuitbarsting op La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar als door een wonder ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ (huis der wonderen), is door een Nederlandse vrouw ontworpen. ,,We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was.”
 2. Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond kerst

  Speelgoed­ke­tens waarschu­wen voor langere levertij­den rond kerst

  Consumenten doen er verstandig aan cadeautjes voor sinterklaas en kerst op tijd in te slaan vanwege de huidige problemen in de toeleveringen. Speelgoedwinkels verwachten niet direct te maken te krijgen met echte tekorten voor de aankomende feestdagen, maar wijzen wel op de langere levertijden. Dat zeggen speelgoedverkopers zoals Intertoys en Lobbes.nl, maar ook webwinkels Amazon en bol.com na een rondgang van ANP.