Volledig scherm
De witte bestelauto die vermoedelijk als vluchtauto is gebruikt na de moord op advocaat Derk Wiersum. © Politie

Politie: witte bestelwagen was vluchtauto bij moord advocaat Wiersum

De Amsterdamse politie vermoedt dat de dader of daders van de moord op advocaat Derk Wiersum een witte bestelauto gebruikten als vluchtauto. Dat concluderen rechercheurs na het bestuderen van videobeelden en uit afgelegde verklaringen van getuigen.

Op de videobeelden is te zien dat direct na het neerschieten van Wiersum een witte bestelauto, waarschijnlijk een Fiat Doblo, wegrijdt vanuit de omgeving van de plaats van de liquidatie. In Buitenveldert is de bestelwagen op beelden te zien. De recherche denkt dat er op dat moment twee personen in zitten.

De bestelauto is te zien als deze wegrijdt vanuit de omgeving van Imstenrade, de straat waar Wiersum woonde en vermoord werd. Op de Van Boshuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto wederom op beelden te zien. Vaak wordt een vluchtauto na een ernstig feit in brand gestoken om sporen te wissen. Tot nu toe is nog geen soortgelijke auto uitgebrand aangetroffen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Een condoleanceregister voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. © ANP

Meer informatie

Het rechercheteam dat sinds het doodschieten van Derk Wiersum onophoudelijk met het onderzoek bezig is, is op zoek naar meer informatie over de gebruikte vluchtauto en de twee inzittenden. 

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de strafzaak rond de meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan Taghi.

Volledig scherm
© Politie

Volg al het nieuws rond deze zaak in onze app:

  1. Nobelprijswinnaar én regeringsleider verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    Nobelprijs­win­naar én regerings­lei­der verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, waar Gambia en Myanmar vandaag voor de tweede dag op rij tegenover elkaar staan, het beleid van haar land met betrekking tot de islamitische minderheid van de Rohingya hoogstpersoonlijk verdedigd. De beschuldigingen van Gambia aan het adres van Myanmar geven volgens haar een ‘volstrekt onvolledig en misleidend beeld’ van de situatie.