Politie zoekt getuigen 'mogelijk LHBTI gerelateerd' geweld in metro

Via Facebook gaat er sinds gisteren een filmpje rond waarop twee vrouwen schreeuwend met elkaar in de metro op de vuist gaan. Het incident speelt zich af bij het Amsterdamse metrostation Holendrecht. Een van de betrokkenen zou transgender zijn. Belangenorganisatie 'Roze in Blauw' van de politie noemt het geweld dan ook ,,mogelijk LHBTI gerelateerd" (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekseconditie). Er zijn nog geen aangiftes gedaan naar aanleiding van de vechtpartij, de politie zoekt nu naar getuigen.

,,Het filmpje is door ons gezien", zo zegt een woordvoerder van de politie in Amsterdam. Verdere context bij de video van de vechtpartij ontbreekt en er is bij de politie dan ook nog niet veel meer bekend. Er is nog geen aangifte gedaan.

Toedracht

Sommige mensen reageren op sociale media en zeggen het slachtoffer te herkennen vanuit de metro of daar juist nog nooit gezien te hebben. ,,We roepen slachtoffers van geweldsmisdrijven op zich te melden", zegt de politie over geweldsincidenten in de stad. Verder kan men alleen kwijt dat er ook nog niemand is aangehouden in de zaak.

Op dit moment is er nog weinig duidelijk over de precieze toedracht. Roze in Blauw schrijft in een bericht op  Facebook ook bekend te zijn met het filmpje. ,,Dit filmpje roept vele reactie's op", constateert de belangengroep. Op Facebook alleen al stond de teller bij het filmpje al op ruim 300.000 vertoningen.

De politie in Amsterdam hoopt te horen van zowel de beide betrokken als van getuigen van het geweld. Op die manier kan duidelijk worden wat er precies gebeurde en wat daar aan is vooraf gegaan. 

Volledig scherm
© Still Facebook-video Jay Savage