Politieacademie barst uit zijn voegen, onrust bereikt hoogtepunt

Lesgeven op de gang, gaten in de roosters en gesjoemel met vergoedingen. De politieacademie barst uit zijn voegen door de hogere instroom van studenten. Dat blijkt uit kritische rapporten en een brandbrief van bezorgde docenten.

Politiedocenten moeten van hun chefs 'met dezelfde middelen' meer studenten opleiden. En daar zijn ze het niet mee eens. 'We zijn van mening dat dit niet kan zonder verlies van onderwijskwaliteit', schrijven ze op 27 maart aan korpschef Erik Akerboom. Volgens hen is al enige jaren sprake van een docententekort.

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”