Volledig scherm
PREMIUM
Agente Anouk de Vries smeert broodjes. © Politie Doetinchem

Politieagentes zijn na ongeval even de oppas van Lisa (4) en Thijs (2)

De politie als oppas voor kleine kinderen? In het Achterhoekse Westendorp was het gisteren even realiteit. Politieagenten Anouk de Vries en Mandy Oudendag waren tegen het middaguur even ‘de oppas’ van Lisa (4) en Thijs (2) Luesink. 

De agentes smeerden de boterhammen, haalden Lisa van school en namen voor even het huishouden over. De reden is minder vrolijk: moeder Miranda de Haas - Luesink (35) moest zich haasten om haar ouders te helpen na een ongeluk aan de Rozengaardseweg in Doetinchem. 

De Haas - Luesink schrok zich rot toen de politie voor de deur stond. Ze vertelden haar dat haar moeder tijdens het oversteken op de fiets was aangereden door een automobilist. ,,Ik was enorm geschrokken. Ook omdat mijn hulpbehoevende vader 24 uur zorg nodig heeft en zijn vrouw thuis verwachtte. Ik moest dus snel naar hem toe, én naar m'n moeder. Ik wist even niet hoe ik het allemaal moest gaan regelen. M'n man was ook al aan het werk.’’

Haar dochter moest ze nog van school halen. Zoontje Thijs lag net op bed. En dan had ze ook nog twee oppaskindjes. Even ontstond er paniek. ,,Ik had het niet meer. ‘Hoe moet dit nu?’, dacht ik. Gelukkig waren de agenten superlief. ‘Ga jij maar helpen, wij regelen het hier wel', zeiden ze.’’

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen mensen aangehouden
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehou­den

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.