Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten.
Volledig scherm
Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten. © ANP

Politiebonden moedeloos na Koningsdag en uitblijven betere cao: ‘Misschien werk maar neerleggen’

agenten gewondDoor doelbewust de drukte op te zoeken en agenten agressief te bejegenen hebben talloze Nederlanders zich tijdens Koningsdag schuldig gemaakt aan ‘egoïstisch en onverantwoordelijk gedrag’. Dat zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Met het uitblijven van een betere cao voor agenten overwegen de vakbonden ‘serieuze acties‘ rondom toekomstige evenementen en feestdagen, waarschuwt Maarten Brink, projectleider van de landelijke cao-acties, die naar eigen zeggen namens alle bonden spreekt.

21 reacties

 • J.C. Kattestaart

  2 jaar geleden
  Politie,Brandweer,Zorg personeel,Vuilnis ophalers,NS personeel,Openbaar vervoer etc het is het bekende cirkeltje wanneer zij niet gehoort worden volgen er actie's.Wanneer er een organisatie wat salaris er bij krijgt volgd de volgend http://enz.Er zijn talloze mensen die geen deel meer uitmaken van deze opbrengst maatschappij en dus niet meer mee tellen en hebben al enige jaren geen loon compensatie/indexatie gehad.Dit is een carousel waarin ieder z'n deel op wil eisen.Behalve voor die genen.
 • W.Z. Zuid

  2 jaar geleden
  Deze crisistijd vraagt veel van de politie dus extra geld lijkt redelijk. Maar na de crisis wordt de toestand en dus ook de werkdruk weer redelijk normaal en levert men dan het geld weer in? Bij de politie zijn mensen die keihard werken maar er zijn er ook nog steeds die de kantjes eraf lopen. Dus daar is nog winst te behalen.
 • W.Z. Zuid

  2 jaar geleden
  Iedereen wil meer geld maar de salarissen bij de politie zijn al best behoorlijk te noemen in relatie tot vereist opleidingsniveau. Loonrondes hebben altijd ook prijsstijgingen tot gevolg en dat terwijl bijvoorbeeld uitkeringen en pensioenen niet meestijgen.
 • Leo Goudt

  2 jaar geleden
  Makkelijk om in deze situatie te zeggen, werk maar neer leggen, is volgens mij gewoon misbruik maken van de COVID 19. Kijk eens naar de ziekenhuizen wat deze mensen allemaal moeten doen.
 • ruud gubbels

  2 jaar geleden
  De politie schijnt dus al een paar maanden geen boetes uit te delen. Opmerkelijk. In onze straat is in al die jaren dat ik er woon nog nooit een boete uitgedeeld terwijl dagelijks veel mensen tegen het verkeer in rijden en/of zonder licht. Geen prioriteit zei de agent toen ik hem hier op aansprak. Het is maar wat je belangrijk vindt.
 1. Arrestaties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’
  Play
  KONINGSDAG

  Arresta­ties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’

  De politie kon op Koningsdag niks anders doen dan ingrijpen in de overvolle parken in Nederland. Onder meer in Amsterdam, Utrecht, Breda en Haarlem moesten mensen aan het eind van de middag verplicht parken en pleinen verlaten. In Breda en Amsterdam moest zelfs de ME er aan te pas komen. De burgemeester van Breda besloot 's middags een noodverordening af te kondigen. In Amsterdam werden vijftig mensen aangehouden. Drie agenten raakten lichtgewond. Volgens de Nederlandse BOA Bond deden mensen op sommige plekken ‘alsof corona niet meer bestond‘.