Politieleiding over aanslag Peter R. de Vries: ‘Moeilijk als er uitsluitend naar de politie wordt gekeken’

videoNa de moordaanslag op Peter R. de Vries zijn de ogen van het land gericht op de politie. Wat gaat die doen om het oprukkende geweld van de georganiseerde misdaad een halt toe te roepen? ,,Er kan niet alleen naar de politie worden gekeken. We halen het maximale uit de capaciteit die we hebben.”

23 reacties

 • S.W. Aleman

  1 jaar geleden
  Sijmen Aleman: Interessant verslag en interview over de aanpak van georganiseerde misdaad. Wat ik echter mis, is de rol die de burger in dit verband zou kunnen spelen. Ik woon zelf in Rotterdam-Nesselande en laat daar zo'n 4x per dag onze hond uit. Van nature observeer je dan je omgeving en zie je ook dingen die gewoon niet kloppen. Ik geef dat altijd meteen door via de meldR- en veiligR-app. En dat wordt zeer op prijs gesteld. Alle beetjes helpen. Nederland telt veel hondenbezitters. Toch?
 • Jan Borgers

  1 jaar geleden
  De politie is het contact met de burger kwijtgeraakt en reageert alleen nog maar op incidenten die hebben plaatsgevonden. De politie hoort in de wijk te zijn zodat de burger ze kan aanspreken op zaken die opvallen, Kortom weg met de Nationale Politie en terug naar een kleinschaliger opererende politie die de oren en ogen van de samenleving zijn. Daarmee pak je grote en kleinere vissen.
 • Th vd Wiel

  1 jaar geleden
  Probleem hier is, dat getuigen niet beschermd worden. Dat het OM namen en adressen in verslagen zet. Dat in dit land bescherming van mensen op een rampzalig niveau staat. Dat politiemannen en -vrouwen je nooit het gevoel geven dat zij je echt willen helpen, maar uitstralen dat al die aangiftes en meldingen vooral héél vervelend zijn. De politie heeft hard gewerkt aan het neerhalen van haar eigen reputatie. Dan moet je nu niet klagen.
 • Harrie van Houten

  1 jaar geleden
  de politie m/v op straat is niet het probleem, maar het ministerie van Justitie en Veiligheid , O.M. en de Politieleiding zijn het probleem en de oorzaak dat het politiekorps als onbetrouwbaar en ongeloofwaardig in de ogen van de burgers zijn geworden . Door jaren de signalen vanuit de maatschappij en van de politie m/v van de straat , maar ook door adviezen van deskundigen ,zoals Peter r. de Vries te negeren , hebben ze Nederlandse staat steeds onveiliger gemaakt
 • Dientje Pison

  1 jaar geleden
  Dat is echt een heel goede van je, Elisa de Jong! Ben ik he-le-maal met je eens!