Fransje en Flip Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto door een klapband van de weg raakte en in het water belandde.
Volledig scherm
Fransje en Flip Raap uit Nuenen, die op maandag 25 mei om het leven kwamen toen hun auto door een klapband van de weg raakte en in het water belandde. © Familie Raap

Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

22 september 1977 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schoot toen in Utrecht een rechercheur dood en verwondde een tweede agent levensgevaarlijk. Politieman Flip Raap die de terrorist wist te overmeesteren, overleed afgelopen maandag. 

  1. Dichter zocht dagenlang naar plots verdwenen Gaykrant-baas: 'Je hoopt op van alles, maar niet op dit’
    PREMIUM

    Dichter zocht dagenlang naar plots verdwenen Gay­krant-baas: 'Je hoopt op van alles, maar niet op dit’

    De kogel is door de kerk: de Gaykrant houdt niet op te bestaan, maar gaat met een afgeslankte redactie verder als nieuwssite. Zeker acht medewerkers hebben het online platform verlaten nadat bekend werd dat hoofdredacteur Hans P. verdacht wordt van een zedendelict. Hechte collega en dichter Rick van der Made zit in het crisisteam dat het medium weer nieuw leven in moet blazen. ,,De Gaykrant verdient een tweede kans, of in dit geval een derde kans.”