Volledig scherm
Jachthaven Hermenzeil. © Arie Kievit

'Politiemol Mark M. lekte inval criminele haven Hermenzeil'

De politie vermoedt dat een geruchtmakende inval bij de Brabantse jachthaven Hermenzeil in 2015 vooraf bekend was bij een motorbende. Dat onthult de burgemeester van Geertruidenberg Willemijn van Hees in een gesprek met deze krant. 

Toen de politie vlak voor de inval verzamelde op een bedrijventerrein, kwamen plotseling motorbendeleden aanrijden. ,,Meteen rees het vermoeden dat iemand heeft gelekt", aldus Van Hees. Dat vermoeden werd bevestigd toen in de haven nauwelijks illegale spullen werden gevonden.

In politiekringen wordt politiemol Mark M. uit het Limburgse Weert verantwoordelijk gehouden voor het doorspelen van deze inval. Aspirant-agent Mark M. kon jarenlang neuzen in politiedossiers. Die informatie speelde hij door aan de onderwereld. M. werd begin dit jaar tot vijf jaar celstraf veroordeeld. Volgens M.'s advocaat Jan Hein Kuijpers komt de inval in Hermenzeil niet voor in het strafdossier. 

De gemeente Geertruidenberg nam vorig jaar de inmiddels failliete haven over na signalen  dat criminelen de boel wilden opkopen. Binnenkort gaat de haven in de verkoop. Geïnteresseerde kopers worden gecheckt op een strafblad en criminele connecties. 

  1. ‘Respectloos’: Amsterdam en Den Haag spreken afschuw uit over ADO-bekladdingen

    ‘Respect­loos’: Amsterdam en Den Haag spreken afschuw uit over ADO-bekladdin­gen

    Burgemeester Halsema van Amsterdam doet aangifte van de door ADO-supporters aangebrachte bekladdingen in de hoofdstad. ‘Onaanvaardbaar’, vindt ze die. Supporters van de Haagse club reisden vannacht naar Amsterdam en lieten een spoor van antisemitische en haatdragende bekladdingen achter. Niet alleen werden er hakenkruizen op voorwerpen gespoten, ook werd het monument De Dokwerker aangetast met groene en gele verf.