Volledig scherm
© ANP

Politiemol Mark M. meldt zich bij justitie

Politiemol Mark M. (31) heeft zich vanochtend bij justitie gemeld. Hij is veroordeeld tot vijf jaar cel en zit nu in de gevangenis van Roermond.

M. heeft jarenlang in politiesystemen gesnuffeld en geheime informatie doorgespeeld aan criminelen. De rechtbank veroordeelde hem deze maand tot vijf jaar cel en ging in op de eis van het OM hem onmiddellijk achter tralies te zetten. M. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Hij gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers is hij het er niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie. Er is namelijk onvoldoende bewijs dat hij geld heeft aangenomen voor het delen van de informatie.

M. werd vorig jaar vrijgelaten uit voorarrest, onder andere omdat de zaak jaren aansleepte. Meteen na zijn vrijlating vertrok M. naar zijn oorspronkelijke thuisland Oekraïne.

Kuijpers bezwoer dat opsporing niet nodig was. Zijn cliënt wilde zijn straf zeker niet ontlopen. De raadsman maakte vorige week afspraken met het OM en de Weertenaar zit nu vast.