Patryk (links) en Grzegorz
Volledig scherm
PREMIUM
Patryk (links) en Grzegorz © Stichting Safehouses

Pools homostel ‘weggepest’ uit Flevoland: We konden er niet meer tegen

Ze zochten het geluk in Nederland, maar hun verblijf in Dronten werd een ‘nachtmerrie’. Het Poolse homostel Patryk en Grzegorz werd maandenlang gepest en uitgescholden op het werk. ,,We konden er niet meer tegen.’’ 

,,Het is in- en intriest’’, zegt de Groningse Sarah die de twee Polen heeft opgevangen. ,,Ze zijn zwaar aangeslagen, huilen veel.’’ Ze is vrijwilliger van de Stichting Safehouses Melina Lameé (die mensen uit de lhbt-gemeenschap opvangt die problemen hebben) en biedt Patryk en Grzegorz tijdelijk onderdak aan. Communiceren is moeilijk, zegt ze, want ze spreken geen Engels, Duits of Nederlands. Via een online-vertaalprogramma vertelt Grzegorz over de ellendige laatste maanden.  

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”