Volledig scherm
© AFP

Poolse spookrijder was zwaar onder invloed

De Poolse spookrijder die afgelopen zaterdag in Duitsland drie leden van een gezin uit Sittard doodreed, was zwaar onder invloed van alcohol. Dat meldt dagblad De Limburger.

De man had had een alcoholpromillage van 3,09 in zijn bloed. Dat blijkt uit het monster dat na de fatale botsing op de Duitse snelweg A67 bij Rüsselsheim bij hem werd afgenomen. Voor een ervaren bestuurder is in Duitsland een promillage van 0,5 toegestaan.

Blikken bier

De 34-jarige chauffeur raakte zelf zwaargewond en kan nog niet gehoord worden. Bij aankomst op de plek van het ongeval rook de politie bij de Pool al een sterke alcohollucht. Bij het wrak van zijn vrachtwagen trof de politie ook meerdere blikken bier aan.

Vlak na het fatale ongeval dacht de politie dat de Pool was omgekeerd op de snelweg om de file te vermijden. Uit nader onderzoek bleek maandag echter dat hij via de oprit op de snelweg was gekomen en daarna gelijk de verkeerde kant opreed. De man zou ongeveer een kilometer hebben doorgereden tot de botsing plaatsvond.

Frontale botsing

De vader (53), een moeder (51) en een dochter (20) uit het Limburgse Sittard botsten met hun Skoda frontaal op de vrachtwagen en overleden ter plekke. Vier vrouwen in een andere personenauto met Duits kenteken raakten bij het ongeluk lichtgewond. Het Nederlandse gezin was waarschijnlijk op vakantie, zo verklaarde de Duitse politie.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP