Poppenwinkel met donkere poppen booming door Instagrampost rapper

Video'Ieder kind moet zich ergens mee kunnen identificeren'. Met die gedachte startte de Amsterdamse Ellen Brudet twee jaar geleden de eerste donkere poppenwinkel van Europa. Sinds de bekende rapper The Game onlangs een foto van één van haar poppen op Instagram deelde, is het een gekkenhuis.

Poppen uit de winkel Coloured Goodies
Volledig scherm
Poppen uit de winkel Coloured Goodies © AD

De winkel van Ellen Brudet in Amsterdam Noord is gespecialiseerd in poppen met allerlei culturele achtergronden. ,,We hebben negroïde poppen, maar ook Aziatische of Arabische poppen. We hebben zelfs albinopoppen’’, vertelt Brudet.

De Amerikaanse rapper The Game ontdekte pasgeleden het verborgen winkeltje in Amsterdam-Noord en kocht er een pop voor zijn dochter. ,,Hij was helemaal flabbergasted van de winkel. Hij vond het prachtig en heel uniek'', vertelt Brudet.

Internationaal

Het idee voor de winkel komt voort uit Ellens jeugd. ,,Toen ik jong was wilde mijn moeder een donkere pop voor mij kopen. Eentje waar ik mij mee kon identificeren'', zegt Brudet. ,,Zij kon er geen vinden en dat is me altijd bijgebleven, dat dat er gewoon nauwelijks is.’’ Ze bleek de eerste en winkel in Europa met dit aanbod te zijn.

Een week geleden zag ze dat The Game een foto van zijn dochter met de pop op Instagram had gedeeld met vermelding van haar winkel. ,,Opeens zat ik op 4000 volgers’’, vertelt Brudet verbaasd. Van heinde en ver stromen de verzoekjes inmiddels binnen. ,,Ik was op een gegeven moment van vier tot half negen vragen aan het beantwoorden.’’