Dennis (omcirkeld) werd tegengehouden door een beveiliger.
Volledig scherm
Dennis (omcirkeld) werd tegengehouden door een beveiliger. © Facebook Postcode Loterij

Postcode Loterij 'door het stof' na ten onrechte tegenhouden koffertjesjager

De Postcode Loterij heeft gisteren ten onrechte een deelnemer aan de zogenoemde Kofferjacht de toegang ontzegd tot de verstopte koffer. De tegengehouden Dennis uit Bovensmilde moest zien hoe iemand anders met de prijs van 1000 euro aan de haal ging. De organisatie erkent de fout en geeft de Drentenaar alsnog een cheque.

Quote

Die andere man hoorde dat hij mocht gaan rennen

Dennis

De Kofferjacht is een spel waarbij ergens in het land een bekende goudkleurige Miljoenenjacht-koffer wordt verstopt. In een livestream op Facebook geeft de Postcode Loterij hints over de locatie. Degene die de koffer als eerste vindt en aanraakt, krijgt 1000 euro.

Verkeersbordenmonteur Dennis was gisterochtend nietsvermoedend aan het werk bij Assen, toen zijn vrouw hem een berichtje stuurde. Ze had de brug herkend waar de koffer van de dag stond. Dennis was toevallig vlakbij en wist niet hoe snel hij bij het glimmende ding moest komen.

Niet in het shot

Quote

Ik had de eerste kunnen zijn die de koffer aanraakte en die kans is mij ontnomen

Dennis

Met de prijs in zicht werd hij echter tegengehouden door iemand van de organisatie, volgens Dennis een productieleider. ,,Hij zei dat ik niet in het shot van de livestreamcamera mocht komen'', vertelt Dennis. Beduusd bleef hij staan bij de medewerker en een groepje kletsende mannen. Voor hij het wist, kreeg een van hen een seintje van de productieleider. ,,Hij zei tegen de man dat hij mocht gaan rennen.''

Dennis geloofde zijn ogen niet en zette de achtervolging in, op weg naar de 1000 euro. Daarop trok een beveiliger hem opzij. ,,De man van de productie vertelde dat de andere meneer er als eerste was en dus recht had op het geld'', zegt Dennis, die uiteindelijk op huis aan ging.

Maar het zat hem niet lekker. In de reglementen van het spelletje staat immers dat de prijs gaat naar degene die de koffer het eerst heeft aangeraakt. En dat had de andere man helemaal nog niet gedaan toen Dennis ter plaatse kwam; hij was meteen door de organisatie opgevangen. ,,Ik had de eerste kunnen zijn die de koffer aanraakte en die kans is mij ontnomen'', aldus Dennis.

Door het stof

Hij wendde zich naar eigen zeggen tot de Postcode Loterij, die aanvankelijk zei dat Dennis dikke pech had gehad. De Drentenaar vertelde dat hij media-aandacht wilde zoeken en vanochtend gaf de Postcode Loterij toch toe. Volgens de organisatie had de medewerker Dennis niet mogen tegenhouden ,,Ineens kreeg ik in alles gelijk, ze gingen diep door het stof'', zegt Dennis.

Als compensatie krijgt hij ook 1.000 euro. Maar het was hem nooit om het geld te doen. Hij heeft er zelfs nog geen plannen mee. ,,Ik werk hard, om die 1.000 euro zit ik niet verlegen'', zegt hij. ,,Maar ik wilde niet te kijk gezet worden. En regels zijn regels. Maar ik ben heel blij dat het goed is afgelopen.''

De Postcode Loterij was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.