Posterverzet tegen komst megamoskee Gouda

De posters zijn inmiddels verwijderd van de lantaarnpalen, maar laten niets aan duidelijkheid over: een beeltenis van een moskee, met een groot kruis er doorheen. Daar omheen de tekst: Geen megamoskee in ons Gouda, steun het Verzet!

De posters zijn opgehangen door de beweging Identitair Verzet, een van oorsprong  Franse groepering genaamd  Géneration Identitaire, die strijd tegen islamisering. Op hun facebookpagina stellen ze, dat jonge activisten de afgelopen dagen de straat zijn opgegaan om buurtbewoners in Gouda-Noord in 'het Verzet' te krijgen tegen de komst van een groot islamitisch centrum in de oude PWA-kazerne.

Opstand
Niet uitgelegd wordt wat dat Verzet precies inhoudt. Buurtbewoner Edward Uittenbroek is fel tegen de komst van de moskee. 'Maar ik heb  niets gemerkt van deze campagne in onze wijk en ken IdVerzet ook niet. Feit is wel dat we in opstand moeten komen tegen de mogelijke totstandkoming van dit jihadcoördinatiepunt in onze wijk.'

D66-raadslid Zouhair Saddiki is niet gecharmeerd van de postercampagne. 'Geen ongewenste haatzaaiende plakkers in mijn wijk,' schrijft hij op Twitter. Daarop een foto van posters van IdVerzet met de tekst: Stop islamterreur, met op de achtergrond een foto van een IS-strijder met dito vlag. Saddiki heeft deze posters eigenhandig verwijderd.