Volledig scherm
Griekenland? Nee, genieten van de zon bij de Brouwersdam. © ANP

Prachtige zomer houdt vakantiegangers in Nederland

Het mooie weer zorgt ervoor dat meer mensen vakantie in Nederland vieren. Reisbureau VakantieDiscounter turft fors minder last minutes dan vorig jaar.

,,We zien dat er in de afgelopen zes weken 13 procent minder last minutes voor de zomervakantie geboekt zijn dan voorgaand jaar, terwijl onze omzet over de hele linie is toegenomen'', aldus marketingmanager Thijs Keukenmeester van VakantieDiscounter. ,,Het mooie weer van de afgelopen tijd zal daarbij ongetwijfeld van grote invloed zijn geweest. Mensen hoeven dan niet zo nodig weg of wachten het weer af."

Zuid-Nederland heeft sinds deze week al vakantie. De komende twee weken volgen het midden en het noorden van het land.  Ook dan valt er nog volop te genieten van de zomer in eigen land, want aan het lekkere weer komt maar geen einde. Heel deze maand blijven de temperaturen en het aantal zonuren hoog, als de voorspellingen uitkomen.

NBTC Holland Marketing ziet in de cijfers ook meer vakanties in Nederland. De organisatie meldt dat 4,5 miljoen Nederlanders een lange of korte zomervakantie in eigen land houden. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar. Het aantal buitenlandse bezoekers stijgt tot 4,1 miljoen deze zomer, een toename van 6 procent.

  1. Kinderen adviseren: ‘Open Oudertelefoon, ouders willen ook dingen kwijt’

    Kinderen adviseren: ‘Open Oudertele­foon, ouders willen ook dingen kwijt’

    De Nationale Raad van Kinderen heeft zojuist minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geadviseerd over het taboe rond kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke klas van dertig kinderen één kind dat te maken heeft met kindermishandeling of verwaarlozing. De 10- tot 14-jarigen adviseren vandaag op Wereld Kinderdag de vicepremier: ,,Open voor ouders een Oudertelefoon, want volwassenen willen ook dingen kwijt.’’