Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en Premier Mark Rutte op het ministerie van Veiligheid en Justitie na afloop van een eerder overleg over de coronacrisis.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en Premier Mark Rutte op het ministerie van Veiligheid en Justitie na afloop van een eerder overleg over de coronacrisis. © Robin Utrecht

Premier Rutte bezorgd over coronabesmettingen: ‘Was je handen stuk’

Minister president Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maken zich zorgen over het oplopend aantal coronabesmettingen in Nederland. In een bericht op Facebook drukken ze mensen op het hart zich aan de basisregels te houden. ,,Was je handen stuk. Het virus verspreidt zichzelf niet, mensen doen dat.”

 1. Reacties op stikstofrapport: ‘Er zit een duidelijke tegenstelling in de conclusie van Remkes’
  17

  Reacties op stik­stofrap­port: ‘Er zit een duidelijke tegenstel­ling in de conclusie van Remkes’

  ‘Het zou veel logischer zijn de huidige wetgeving aan te passen om daarmee de juridische druk op vergunningverlening en bijvoorbeeld bouw weg te nemen’ en ‘Is het niet zo dat wanneer je bepaalde daden verricht, je het recht op welke vorm van medeleven en rechten verspeelt?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 7 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’
  PREMIUM
  25

  Geen potje padel na 20.00 uur door geluids­over­last: ‘Dit gaat ons leden kosten’

  Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.