Pretpark Walibi moet attractie voorlopig sluiten van NVWA na zwaar ongeval

VideoPretpark Walibi bij Biddinghuizen moet de kart-attractie waar vandaag een gewonde viel voorlopig gesloten houden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil eerst onderzoek doen. 

Dat zegt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek. 

Het ongeval vond vanmiddag plaats. De bezoeker raakte gewond en is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Ook de traumaheli werd opgeroepen. Over de ernst van de verwondingen was bij Walibi aan het eind van de middag nog niets bekend. Op dat moment was het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk volgens het pretpark ook nog altijd gaande. Het incident gebeurde bij de zogenaamde Red Bull Kart Fight Exhibition Track, een kartattractie. 

Onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, die toezicht houdt op de veiligheid in pretparken, stelt een onderzoek in naar het ongeluk. ,,Dat houdt in dat de betreffende attractie voorlopig niet gebruikt mag worden. Dat mag pas weer als onze inspecteurs deze weer goed hebben gekeurd'', vertelt woordvoerder Mastenbroek. 

Op sociale media reageerden bezoekers geschokt op het ongeval.  Er zou veel bloed te zijn geweest, omstanders die zeggen dat het zagen gebeuren, waren in shock. 

Volledig scherm
Bij Walibi is zaterdag een bezoeker gewond geraakt. Dat gebeurde niet in deze attractie, maar bij de Red Bull Kart Fight Exhibition Track. © Walibi Holland