Prins Bernhard van Oranje
Volledig scherm
Prins Bernhard van Oranje © ANP

'Prins Bernhard heeft geen 102, maar 349 panden in Amsterdam'

Prins Bernhard van Oranje heeft veel meer panden in Amsterdam dan eerder naar buiten is gekomen. Onlangs werd bekend dat de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven 102 panden in zijn bezit heeft. Volgens Het Parool blijkt uit onderzoek echter dat hij via allerlei bv's 590 panden heeft, waarvan 349 in Amsterdam. 

Het gaat volgens de krant om huizen, winkels en kantoren. Het bezit van vastgoed om daar mee te beleggen is onderwerp van discussie. De lokale politiek meent dat beleggers die huizen opkopen onderdeel zijn van het probleem van steeds hogere huizenprijzen. Ook drukken ze volgens de politici startende huizenkopers uit de markt.

Sleutelgeld

Volgens Het Parool worden huurders en belangstellenden voor de huizen van Bernhard 'geconfronteerd met voorwaarden die in strijd zijn met de Amsterdamse regels'. Zo zouden de huurders sleutelgeld moeten betalen en dat is niet toegestaan.  

De prins zegt zelf tegen de krant dat het beheer van zijn vastgoed in handen is van een professionele partij, die de opdracht heeft dit volgens de regels te verhuren. Hij geeft wel aan onderzoek te doen naar mogelijke problemen en indien nodig maatregelen te zullen treffen. 

  1. Lezersbrief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij
    Opinie

    Lezers­brief over Brabantse Mien en Henk ontketent storm: alle reacties op een rij

    Jacqueline Klaassen uit Etten-Leur stuurde ons een brief naar aanleiding van het artikel over het echtpaar Mien en Henk Van Lith dat overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Haar brief ontketende een storm aan reacties. Uiteenlopend van verontwaardiging tot lezers die het met haar eens zijn. Wij hebben alle brieven van de afgelopen week verzameld. Inclusief die van Jacqueline Klaassen, die aan het einde nog één reactie geeft op de ingezonden brieven.