Volledig scherm
© anp

Problemen op spoor door wisselstoring

Er zullen tot aan woensdagavond 10 uur veel minder intercity's rijden vanaf Utrecht naar Den Haag en Rotterdam. Dat komt door een defecte wissel, zo meldde de NS dinsdagavond.

Eerder op dinsdag had de NS op het drukke traject te kampen met een wisselstoring. Het duurt tot aan woensdagavond om dat probleem te herstellen. Daardoor rijden er geen vier intercity's per uur in beide richtingen, maar slechts twee. Sprinters rijden wel volgens het boekje. De NS past de reisplanner tijdelijk aan, zodat reizigers van tevoren kunnen zien welke treinen uitvallen.

Wat er precies aan de hand is met de wissels, weet de woordvoerder van de NS niet. Dat is een zaak van ProRail, maar dat bedrijf was nog niet in staat te reageren.

Volgens een woordvoerster van ProRail duurt de verstoring, die dinsdagmorgen begon, zo lang omdat er een onderdeel van de wissel vervangen moet worden. Dat is niet op voorraad en moet speciaal geleverd worden. Als het goed is, moet de wissel woensdagavond het weer doen. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt er ook al gewerkt, zodat het treinverkeer zo veel mogelijk kan doorgaan.