Volledig scherm
Mohammed J. © AD

Professioneel kickbokser twee keer op één dag voor rechter wegens vechten

Professioneel kickbokser Mohammed J. uit Den Bosch moet maandag twee keer op één dag voor de rechtbank in Breda verschijnen. Het gaat om een geval van zware mishandeling én om een vechtpartij die nota bene plaatsvond ín de rechtbank.

Pikant is dat J. (21) in het verleden al eens een scheidsrechter bij het kickboksen een dreun gaf omdat hij een wedstrijd verloor. Ondanks dat legde de bekendste kickboksorganisatie Glory (waar Rico Verhoeven het boegbeeld is en ook Badr Hari onder contract staat) hem vorig jaar een profcontract voor. 

Moordverdachte

J. zal maandag om 13 uur in de rechtbank Breda horen of hij schuldig wordt bevonden voor zijn deelname aan een massale vechtpartij die op 21 februari losbarstte in de rechtbank Den Bosch. Die knokpartij begon toen een man op de publieke tribune de verdachte van een moord aanviel. In de massale knokpartij die daarna ontstond zou ook Mohammed J. hebben deelgenomen. Hij was bevriend met het slachtoffer van de moord. J. en vijf andere vechtjassen horen maandag hun straf. Tegen hen is 200 uur werkstraf geëist.

J. kan daarna in één keer door, met dezelfde advocaat, naar de volgende rechtszaal waar hij moet voorkomen voor meerdere zware mishandelingen in Breda. Die vonden voor zover bekend plaats tijdens oud en nieuw. 

Wat Glory zal doen na de 'justitiële toernee' van de kickbokser met de losse handjes is nog onduidelijk. Zowel Glory als de advocaat van J. waren vanavond onbereikbaar voor commentaar.