Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Prominente milieueconoom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’

airco-adviesDe gepromoveerde milieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. In een bericht op LinkedIn schrijft de wetenschappelijk onderzoeker de frustratie van zich af. ,,Heel Europa is bezig om ervoor te zorgen dat mensen géén airconditioner kopen, maar in Nederland doen we vrolijk of er niets aan de hand is.”

70 reacties

 • Hagar Hawee

  1 maand geleden
  Ik heb een split unit Daikin, in de nacht/fluisterstand kost het me ca 30 cent voor de hele nacht koelte en heerlijk slapen.
 • Ap Oost

  1 maand geleden
  het is maar hoe je het doet. Ik heb 6,5Kw aan zonnepanelen op het dak en een airco die in de winter het huis verwarmt, en ja in de zomer ook verkoeld. Ik lever zo'n 600 Kwh aan het net terug (op jaarbasis) dus netto ben ik energie leverancier. Als er (veel) meer mensen het zo zouden doen hebben we stroom zat. Ik vind dit positief en denk dan dat ik niet op aanraden van wie dan ook ga zitten smoren in de warmte. Mijn investeringen leveren een behoorlijk milieu voordeel op.
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  Nadat wij door de VS in een conflict zijn geluisd en dien ten gevolge verplicht worden geacht in onze eigen voeten te schieten middels een door 1 van de aanstichters gewenst pakket aan sanctiemaatregelen zou moeten betekenen dat ik mijn airco uit moet laten ten einde energie te besparen? Weet je wat: ze kunnen m'n rug op!
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Gezondheidsnadelen zonder een fantastische airco. 1. Hoge luchtvochtigheid. 2. Vermeerdering astma-aanvallen. 3. Slechte lucht kwaliteit is onvermijdelijk. 4. Vergroting van het uitdroging en hitteberoerte. 5. Van open ramen/deuren krijg veel insecten in je huis. 6. Vermeerdering werkstress door de hitte. 7. Slecht en zweterig slapen. 8. Slechte buitenlucht in je huis. 9. Schimmelgroei. 10. Het leven wordt verslechterd. 11. Ventilator is een slechte keuze, versnelt een uitdroging..
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Om in een huis te wonen/werken een airconditioning is geen luxe, het is gewoon noodzakelijk. 10 gezondheidsvoordelen van airconditioning: 1. Verminder de hoge luchtvochtigheid. 2. Verminder astma-aanvallen. 3. Betere luchtkwaliteit. 4. Verminder het risico op uitdroging en hitteberoerte. 5. Stop insecten en parasieten in je huis. 6. Verminder werk/woon stress. 7. Heerlijk slapen, zonder zweet. 8. Geen enkele geuren en dampen 9. Schimmelgroei verdwijnt. 10. En je leeft een stuk beter.