Volledig scherm
PREMIUM
© Erik Smits

Psychiater Dirk de Wachter: ‘Iemand met zoveel geluk als ik, moet zorgen voor anderen’

InterviewPsychiater Dirk de Wachter (60) trekt volle zalen met de boodschap dat het niet elke dag feest kan zijn, dat we ook ons óngeluk mogen koesteren. De Bekende Vlaming ligt nu zelf op de divan. ,,Ik ben niet zo’n goeie communicator in het hoogstpersoonlijke.’’

Is hij gelukkig? Ja, hij is zeer gelukkig, dat is zijn chance hè, zegt hij met zijn Vlaamse tongval, zijn mazzel. Hij heeft een prachtige vrouw, al veertig jaar, beter kan niet, twee geweldige zoons, een getalenteerde dochter. Een mooi huis in Antwerpen en een carrière die de afgelopen jaren als een raket omhoogschoot.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?