Volledig scherm
© anp

Puber (16) opgepakt voor natuurbrand Chaam

De politie verdenkt een zestienjarige jongen uit Breda van brandstichting in het bos bij Chaam. Hij werd vanochtend opgepakt na een tip. Zo'n 60 hectare natuur werd gisteren getroffen door de brand, die de puber volgens de politie vermoedelijk heeft aangestoken.

Volledig scherm
© anp

Over zijn motief is nog niets bekend. De politie verhoort de jongen en is ter plaatse nog bezig met technisch onderzoek.

Hoewel het vuur gisteren flink oplaaide, valt de schade relatief mee. Staatsbosbeheer liet vandaag weten dat vooral het lage struikgewas is verbrand. ,,Heel veel bomen hebben het overleefd'', aldus een woordvoerder. ,,Er zijn wel stukken waar we verbrande bomen moeten omzagen, maar het is toch vooral de ondergroei geweest die vlam heeft gevat.''

Omgekomen
Doordat de brand zich snel uitbreidde, zijn waarschijnlijk wel veel hagedissen en andere dieren omgekomen. In het gebied broedden ook nachtzwaluwen. ,,Die zullen wel zijn weggevlogen, maar hun nesten zijn verloren gegaan.'' De brandweer is maandag nog druk bezig met nablussen, na een hele nacht te hebben doorgewerkt.

Volledig scherm
© anp