Volledig scherm
PREMIUM
Peter R. de Vries. © ANP

Publicist Wim Dankbaar sleept Peter R. de Vries voor rechter

Publicist Wim Dankbaar sleept misdaadjournalist Peter R. de Vries en televisieproductiebedrijf FremantleMedia (RTL Boulevard) voor de rechter wegens smaad en laster. Volgens Dankbaar is De Vries veel te ver gegaan door hem in een uitzending van Boulevard neer te zetten als ‘volslagen kierewiet’. De rechtszaak dient volgende week dinsdag.

Volledig scherm
Wim Dankbaar. FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart Fotografie

De publicist, bekend van zijn afwijkende theorie over de moord op Marianne Vaatstra, eist zowel van Peter R. de Vries als FremantleMedia (dochterbedrijf RTL Group) 20.000 euro voorlopige schadevergoeding. Als door hem gevraagde rectificaties er niet komen, wil Dankbaar dwangsommen kunnen innen die oplopen tot 500.000 euro.

De zelf al meerdere keren voor heftige uitspraken veroordeelde publicist stelt in de onlangs uitgebrachte dagvaarding dat hem onrecht is aangedaan door 'zeer beledigende kwalificaties', onder meer omdat misdaadverslaggever Peter R. de Vries in een uitzending van RTL Boulevard op 13 juni 2017 zei dat Dankbaar ‘moet worden afgevoerd in een dwangbuis’ en ‘helemaal kierewiet’ is.