GGZ-directeur Rob Zweekhorst (inzet) werd koelbloedig vermoord.
Volledig scherm
GGZ-directeur Rob Zweekhorst (inzet) werd koelbloedig vermoord. © ANP

Publiek moet helpen in zaak liquidatie GGZ-directeur

De politie roept de hulp van het publiek in om het onderzoek naar de moord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst op te lossen. Via het programma Opsporing Verzocht hoopt het rechercheteam morgen meer informatie te krijgen over de achtergronden van de zaak.

Dat is hard nodig, want tot nu toe hebben de rechercheurs nog weinig aanknopingspunten om de raadselachtige moord op te lossen.

De 44-jarige Zweekhorst, die als P&O-directeur werkte bij de Amsterdamse GGZ-instelling Ingeest, werd vorige week voor zijn huis in Berkel en Rodenrijs doodgeschoten. Het enige wat bekend is over de dader is dat die donker gekleed was, een capuchon droeg en het slachtoffer in de Dokkummerstraat, op een steenworp afstand van Zweekhorsts woning, heeft staan opwachten.

Getuigenoproep
Nadat Zweekhorst van dichtbij was neergeschoten, rende de schutter weg in de richting van de Oostmeerlaan. 'Of hij daarna in een auto is gestapt, op een scooter is gesprongen of misschien wel op de bus is gestapt, weten we niet', zegt een woordvoerder van de politie.

Bewoners in de omgeving hebben daarom een brief ontvangen met daarin een getuigenoproep. De politie heeft het afgelopen weekend in en rond de wijk Meerpolder foto's gemaakt van de straten en wegen die mogelijk deel hebben uitgemaakt van de vluchtroute.

  1. Ervaringsdeskundigen Jeske en Tess maken survivalgids voor thuiszitters
    Video

    Ervarings­des­kun­di­gen Jeske en Tess maken survival­gids voor thuiszit­ters

    De twee vriendinnen Jeske Troost en Tess Janssen zijn twee zelfbenoemde ‘professionele thuiszitters'. Jeske kampt met een zeldzame ziekte waardoor haar botten sneller breken en Tess zat lange tijd thuis na twee opeenvolgende ongelukken. Ze maakten een survivalgids om de lastige quarantaine-periode vanwege het coronavirus thuis goed door te komen. ,,Als iemand weet hoe dat moet, dan zijn wij dat wel.’’