Volledig scherm
Het Occupy-kamp in Amsterdam, een van de plaatsen waar de verdwenen Kelly (inzet) voor het laatst werd gesignaleerd. © ANP

Purmerendse Kelly (14) verdwijnt met Occupy-kraker

De ouders van de 14-jarige Kelly Karbodin uit Purmerend beleven een nachtmerrie. Hun dochter wordt sinds dinsdag vermist. Vermoedelijk is ze weggelopen met een onbekende, 17-jarige Tsjechische jongen die zich ophield in het door Occupy-demonstranten gekraakte Shell-gebouw in Amsterdam. Met man en macht zoeken ze nu naar hun Kelly.

'Het is een nachtmerrie. Het voelt alsof ik naast mezelf sta, heel onwerkelijk', zegt moeder Marijke Makaij uit Purmerend vandaag in het AD. Ze maakt zich sinds dinsdag grote zorgen over het lot van haar dochter, die zichzelf Kelly Makaij noemt. Kelly zou die ochtend naar haar vakschool in Amsterdam gaan, maar is daar nooit aangekomen. De mobiele telefoon van Kelly ligt thuis. Haar spaargeld van zo'n 400 euro heeft ze meegenomen.

De avond voor haar verdwijning had Kelly's vader haar verboden nog langer bij Occupy en in het gekraakte Shell-gebouw rond te hangen. Tussen de demonstranten op het Amsterdamse Beursplein had Kelly twee weken geleden een Tsjechische jongen ontmoet. Hij noemt zich Pikachu, naar een figuur uit de Pokémonserie, maar zou in werkelijkheid Jerry heten.

Lees het hele verhaal in het AD van vandaag