Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA-bestuurder Breda steelt kerstpakket van ouderenbond

Bestuurslid Theo Maas van de PvdA-afdeling in Breda heeft toegegeven dat hij vorige maand 'in een dronken bui' een kerstpakket van ouderenbond Anbo heeft gestolen uit de kast van een Bredaas buurthuis.

Dit meldt BN/De Stem vandaag. De bond en de beheerder van het wijkhuis hebben aangifte van diefstal gedaan. 'Een beetje dom, daar ben ik heel eerlijk in', Vindt Maas van zijn actie.

Hij belooft de geleden schade te vergoeden. Voorzitter Anja Wassing van de Bredase PvdA-afdeling zegt tegen de krant dat de diefstal geen gevolgen heeft voor Maas' carrière bij de PvdA, 'omdat die niks te maken heeft met Maas' functioneren of partijpolitiek.'

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”