VVD-minister Ivo Opstelten (2e L) wacht in een café in Breda de uitslagen van de verkiezingen af
Volledig scherm
VVD-minister Ivo Opstelten (2e L) wacht in een café in Breda de uitslagen van de verkiezingen af © anp

PvdA, CDA en VVD verliezen fors

PvdA, CDA en VVD lijken flink verloren te hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van. D66 en SP zijn de grote winnaars en ook de lokale partijen winnen aanzienlijk terrein. De opkomst was met 53 procent historisch laag; 4 jaar geleden ging nog 54 procent van de kiezers een stem uitbrengen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.