Volledig scherm
Flip de Kam

PvdA-econoom: stem tegen Europees akkoord

Econoom en voormalig PvdA-Tweede Kamerlid Flip de Kam adviseert zijn partij geen steun te verlenen aan het in Europa bereikte pakket maatregelen om de schuldencrisis te bestrijden en het noodlijdende Griekenland te helpen.

De Kam zei dat in het tv-programma Buitenhof. Paul Tang, eveneens econoom en oud-PvdA-Kamerlid, is evenmin tevreden tevreden over het Europese akkoord maar zou een tegenstem van zijn partij 'heel gevaarlijk' vinden.

Steun
De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil pas dinsdag bij het Kamerdebat over het akkoord uitsluitsel geven over haar steun. PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk toonde zich de afgelopen 2 weken steeds kritischer over de Europese aanpak. Het kabinet heeft de steun van de PvdA nodig om een meerderheid in de Tweede Kamer achter de Nederlandse bijdrage te krijgen.

De PvdA-economen zeiden zondag dat het Europese pakket met afschrijving van Griekse schulden en versterking van het noodfonds onvoldoende is en een nieuwe crisis in het verschiet ligt.

  1. 
Oud-eigenaar S.E. Fireworks alsnog beschuldigd: ‘Wanneer houdt dit op?
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks alsnog beschul­digd: ‘Wanneer houdt dit op?

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.