Volledig scherm
Burgemeester Aboutaleb met bewoners van serviceflat De Hoeksteen. De gemeente deelde samen met de woningcorporatie digitale deurspionnen uit. © ANP

PvdA: 'Felicitatiepakket' voor Rotterdamse AOW'ers

Rotterdammers die de AOW-gerechtigde leeftijd van 67 jaar bereiken, moeten een zogeheten 'felicitatiepakket' krijgen, om te voorkomen dat zij afglijden in eenzaamheid. Dat voorstel doet oppositiepartij PvdA overmorgen in de Rotterdamse gemeenteraad.

Het pakket moet informatie bevatten over onder meer gratis openbaar vervoer voor ouderen, informatie over de Rotterdampas en informatie over vrijwilligerswerk en sociale activiteiten in de buurt.

,,Eenzaamheid onder ouderen is een sluipend maatschappelijk probleem waar niemand omheen kan'', zegt PvdA-raadslid Fatima Talbi. Met het voorstel gaat de PvdA een stap verder dan het stadsbestuur.

Elk jaar bezoek
Wethouder Hugo de Jonge (zorg, CDA) wil dat ouderen boven de 75 jaar elk jaar bezoek krijgen om verborgen eenzaamheid tegen te gaan.

In sommige wijken van Rotterdam heeft bijna één op de drie senioren niemand om op terug te vallen. Voor het einde van het jaar komt het college met meer concrete maatregelen.