Volledig scherm
PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers © anp

PvdA-Kamerlid: Ik ben het gekanker op Twitter zat

PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers hangt haar Twitter-account aan de wilgen, heeft ze vanmiddag laten weten. Dikkers vindt het niveau op het sociale medium ver onder de maat.

,,Beste followers, ik stop met Twitteren. Dank voor het volgen en reacties," was het laatste bericht dat Dikkers verstuurde. Ondanks dat ze wordt gezien als een 'backbencher' in het parlement, had de PvdA'er na 5,5 jaar op Twitter toch 5440 volgers verzameld.

Dikkers is verbaasd als ze de vraag krijgt waarom ze stopt. ,,Dat is toch simpel? Ik ben het gekanker op Twitter gewoon zat. Het is zo gemakkelijk om redelijk anoniem iets naars te zeggen en dat doen mensen dus ook. Kijk naar de berichten op mijn tijdlijn!"

Knoop
Daarnaast vindt Dikkers (46) dat ze te oud is om boodschappen in 140 tekens goed te kunnen overbrengen. ,,Ik speel al heel lang met het idee om te stoppen. Nu heb ik de knoop doorgehakt en mensen bedankt waar ik op gesteld ben."

Het Kamerlid meent dat er nog genoeg manieren overblijven waarop geïnteresseerden haar als volksvertegenwoordiger kunnen bereiken en zij haar boodschap en die van de PvdA kan uitdragen. ,,Dat zal ik ook met veel enthousiasme blijven doen!"