Volledig scherm
Marcouch. © ANP

PvdA: Meer Marokkanen en Turken nodig bij recherche

De recherche moet extra Marokkanen en Turken in dienst nemen om meer informatie te kunnen krijgen over de zware criminelen onder Marokkanen en Turken. PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch pleit daar voor.

Volgens Marcouch is er bij politie en recherche geen sprake van onderbezetting, maar lopen onderzoeken vast door een gebrek aan goede informatie. Marokkanen of Turken kunnen infiltreren in de bewuste criminele milieus en mogelijk goedwillenden overhalen informatie te verschaffen.

Marcouch heeft harde kritiek op uitlatingen van de Amsterdamse politiechef Pim Jansonius en officier van justitie Jeroen van Berkel, vandaag in De Telegraaf. ,,Het is onacceptabel dat de politie de strijd opgeeft en zegt dat dit probleem onoplosbaar is. We moeten deze misdadigers opsporen.''

Volgens Marcouch moet ook niet laconiek worden gedaan over 'criminelen die elkaar afmaken'. ,,De impact van deze misdaden op de buurt waar het gebeurt is enorm groot.''

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”